Glamping

Het is een geweldige trend die maar niet lijkt te stoppen – glamping. Luxe kamperen in een vernieuwend en luxe ingericht onderkomen. Hoe populairder deze vorm van vakantie wordt, hoe meer creatieve, bizarre en inspirerende soorten verblijven erbij komen. Je kunt nu glamping huisjes (en tenten, en blokhutten…) boeken op de mooiste locaties door heel Europa. Een nieuwe manier van wonen en vakantie beleven dus – zonder dat je hoeft af te zien. Bij glamping hoef je niet te zwoegen in de modder en bezweet je eigen tent op te zetten. Ga liever direct bij aankomst op je eigen retro houten veranda zitten en gooi iets lekkers op de barbecue. Want vakantie betekent ontspanning en genieten, ook al doe je dat in een kampeertent – met glamping heb je het beste van twee werelden. Bekijk hier welke verrassende soorten verblijven er beschikbaar zijn als jij je ook aan deze trend wilt wagen.

Welke glamping verblijven bestaan er?

Dit is een lijstje dat elk jaar langer wordt. Want aanbieders proberen zich te onderscheiden, en verzinnen dus steeds nieuwe manieren om hun gasten te verbazen en te verwennen. De vorm van je onderkomen en de inrichting ervan is dus compleet anders dan bij de volgende glampingaanbieder. En zeker compleet verschillend van de standaard bungalow die je misschien gewend bent. Wat voor glampingonderkomens kan je nu boeken?

Houten hutten

Dit klinkt veel primitiever dan het is! Deze hutten hebben elektriciteit, een keuken en uitstekende bedden en sanitair. Tegelijkertijd hebben ze de uitstraling van een houthakkersblokhut of trekkershutje. Of kies voor een knus en vintage ingerichte Drentse plaggenhut. Deze unieke retro-ervaring en de geur van dennenhout zal je niet snel vergeten.

Grote tenten

Avontuurlijk genieten bij de houtkachel en indommelen in een tradionele tent. Speel ontdekkingsreiziger in een safaritent. Of ervaar het leven van een echte nomade in een indianentipi of Aziatische yoert. Zonder stof en ongedierte: ook deze tenten zijn uitstekend afgewerkt, voorzien van een vaste vloer en comfortabele inrichting. Toch sta je met één stap buiten de tentflap in de natuur.

Strandhuisje of lodge

Houten bouwwerken waar de sfeer van een vroegere, makkelijkere tijd hangt. Lekker vintage en ingericht met kunst en natuurlijke materialen. En toch heb je hier alle faciliteiten waar je als moderne stadsbewoner niet zonder kan. Geniet van de zeewind op je eigen veranda of breng de winteravond door in de aangebouwde sauna. Een vakantie aan het strand voelde nog nooit eerder zo echt.

Bijzondere caravans

Het is een speciale trend om caravans in te richten in een bevlogen, sprankelend thema. Sommige wagens zijn ingericht in een circusstijl. Andere hebben een landelijke vormgeving, zodat het lijkt alsof je bij de boer thuis zit. Ook zijn er caravans die in gewaagde, bonte kleuren geschilderd zijn: een art project op wielen dus. Weer andere caravans zijn gepimpt in een jaren vijftig-design, met alle fijne herinneringen en ouderwetse spulletjes die daarbij horen. Uiteraard met voorzieningen van de moderne tijd. En natuurlijk hoef je niet binnen te blijven – buiten staat een assortiment aan prachtige kampeerspullen klaar.